Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2008 20:12 - ДОНОСНИЦИ ОТ ВСИЧКИ ГИЛДИИ, ПОКАЙТЕ СЕ!
Автор: darkman Категория: Политика   
Прочетен: 6236 Коментари: 21 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

           И тя пак стана една... Леле мале... При един агент гостува друг агент. В това време трети агент се обажда, за да изкаже възмущението си...
      Кажете ми, уважаеми българи, къде другаде може да се случи това освен в държавата Абсурдистан!? Въпросът ми, разбира се, е реторичен.
      Беше време, когато четяхме само списание "Космос" и списание "Паралели". Когато задължително ни абонираха за в. "Народна младеж". Когато - прохождащи в словото си, но големи в мечтите си пращахме стихове до в. "Пулс" с надеждата, че някой ще се впечатли. А пък ако има и някаква публикация - ние ще впечатлим любимите си... Наивност на младостта. 
       Беше време, когато неделните следобеди бяха пусти, защото гледахме едно телевизионно предаване. Единствено там можехме да видим някакви архивни кадри на "Дийп Пърпъл", например, на "Лет Цепелин" (хората от моето поколение, последните хард рок маниаци ги помнят тия феномени), единствено там можехме да видим, например, подобни сцени: водещият е "сложил" пред себе си на "горещия" стол Владимир Живков и го пита какво е според него значението на Асамблеята "Знаме на мира". Височайшият гост се чеше три минути по плешивото теме и дълбокомъдрено заявява: "Голямо..."  Можехме да станем свидетели и на прояви на "хумор": генералният директор на Българската народна телевизия - Батето - отговаря от "горещия" стол на въпроса как се чувства срещу водещия: "Аз лично добре, но не зная ти как се чувстваш срещу мен..."
      Беше време, когато слушахме кажи-речи нелегално радио "Свободна Европа". Но беше интересно. След това, когато стана свободно - стана и безинтересно. Също както когато четяхме като дванадесетокласници вече инкриминираната книга "Един ден на Иван Денисович"...  И ред други неща бяха, когато беше време.
     Сега сме във въртопа на безвремието. В епохата на хамелеонските метаморфози на доносници от всякакъв ранг, калибър, обществени функции и пр. И те всички, ама до един са нещо като морални кастрати.
     Оказа се, че във всички обществени сфери, във всички професионални направления, във всички гилдии - доминират доносниците. Едни отричат, че са правили гнусни доноси и са разрушавали съдби. Други - по-големите наглеци, се гордеят, че са служили на "Родината". Вече съм писал за това. На никаква Родина, на член първи от бившата Конституция (онази на НРБ) са служили. 
      Темата за доносниците ми е болна, защото и като журналист, и като учител, и като родител, и като активен в политиката, и най-вече като човек виждам, че именно доносниците затлачват навсякъде всичко. Че заради тях не може да се развива нито културата, нито образованието, нито икономиката, нито социалните дейности... Нищо! Буквално нищо!
     Но...  още Ботев го е писал (не Петко Кифладжията, примерно), че "у нас е така". И същият тоя Ботев го е казал: "И аз съм тръгнал народ да освобождавам!" А в тефтерчето на Левски тегне като присъда над всички онова "Народе!!!!"
     Че не сме народ и дядо Славейков е провидял. И други още от духовните ни колоси. Ама ние какво провиждаме? И дали по-далеч от носа си докарваме? И докога ще търпим доносническият легион да ни мачка?
      Ще търпим, защото и от оная партия с нашарената роза издигнаха преди време лозунга "Много сме! Силни сме!"   А ехото на Бузлуджа отговаряше: "Овци сме! Овци сме!"  С ударение на "О" - за по-голяма убедителност. Уви, прав е Ботев - у нас е така.
      И какво ни остава освен да призовем, като християни, като хора, като родители: "Доносници от всички гилдии, покайте се!" И си вървете с мир. И вас майка ви е раждала. И вие имате същата кръв като нас. И вие имате един-единствен, уникален и неповторим живот. Не го изживявайте затънали в душевните си нечистотии. Защото така докарвате и сънародниците си до блатото.
     Апропо, стана реч за блато и ми идва наум една игра. Наричахме я "три, пет, осем". Или по-точно - "блато".  Алюзията е прозрачна, нали!
      




Гласувай:
1



1. анонимен - Няма да се покаят !
28.11.2008 20:38
Най -малко пък очаквай ,че ще си тръгнат ! Безпаметни са ! Светът ги освирква ,а те не помръдват ,а за нови мандати се готвят ! В това е абсурда ! А ,ако случайно ги изгонят минават чрез външно министерство в повишение ,като дипломати - доносници със собствен статут ! Това е практика на доносника с квалификация !
Поздрави за теб и постингът ти !
цитирай
2. анонимен - dali
28.11.2008 21:24
Дали агент Димитър / К.Т.Кеворкян/ ще се покае?
Като гледам това нагло ухилено лице си мисля, че и да го направи - пак ще е сценарий. Такива същества вече нямат нищо нормално човешко в себе си. Останали са само някакви животински страсти + най -лошите човешки такива. Но лакомията за всичко / слава, власт, пари и т.н./ е на първо място. Добре, че вече всички разбраха що за изчадие е този така ярък представител на групата на доносниците. Позор за Кеворкян. Бойкот за неговите изказвания от всички медии, които са на демократични позиции в нашето трудно време.
цитирай
3. lelya - Те си вярват, че са велики, че са т...
28.11.2008 21:40
Те си вярват, че са велики, че са творци, че са учители, за какво покаяние говориш. Ужасно е. Мисля си, че може би за да ги накажем просто трябва да ги забравим. Всяка изписана за тях дума в същност налива вода в тяхната мелница, също както с клипа на БСП, сега няма българин, който да не знае, че се е провел 47 -ят конгрес. Просто не бива да ги удостояваме с внимание, да не се поддаваме на провокациите им.
цитирай
4. blueskies - всичко това е толкова гнусно
28.11.2008 22:38
отвращавам се!
цитирай
5. lineff - Без заглавие
28.11.2008 22:57
Някои неща не се нуждаят от коментар. Обичам, когато за най-противните ни неща се пише без злоба, със спокойствие.
Лични комплименти, господине !
цитирай
6. thomas - @darkman
29.11.2008 09:19
"и като журналист, и като учител, и като родител" си длъжен да знаеш, че се пише рИторичен и ЛеД Цепелин (за разлика от Лет ит би). Иначе картинката на миналото е прилично вярна, както и признанието за днешната скука е съвсем вярно, макар и рядко признавано (не че и онова не беше скука, ама тя поне можеше да се обясни с ограниченията). Друго обаче не разбирам... абе коментиращите сериозно ли си вярват, че доносници има само от страната на комунистите? Сериозно ли мислят, че останалите партии не са изградени също изцяло от такива?! Да, вярно не може да е народ една съвкупност от толкова наивни хора. И още нещо. Онова за "разрушаването на съдби"... Сигурно е имало доста несправедливо обвинявани хора, само и само да им се попречи да се развиват за сметка на някои от самите доносници. Но все пак е интересно какъв е процентът им и защо никой не си направи труда да каже, че примерно 20% са били несправедливо спъваните, а 80% са били наистина нарушители на тогавашните правила, поради което системата с доносниците всъщност е била полезна от гледна точка на тогавашното общество. И впрочем нима си мислите, че сега е по-различно? Че хората не се следят, че неудобните не се спъват? Че днешната държава няма инструментите да злепостави и очерни всеки неудобен за днешните управляващи? Наивно. Толкова наивно! Същото е, просто инструментите за това днес не са руски, а американски. Иначе разлика в крайния резултат няма.
цитирай
7. darkman - ВЕЧЕ СЪМ ГО ПИСАЛ
29.11.2008 10:40
В бързината просто сменям понякога знаците и неволно допускам грешки. И нека безгрешният първи хвърли камъка. Колкото до процентното съотношение - аз не правя изводите си на база количествени показатели. Защото и Сталин, май той беше, ко е казвал, че разстрелът на един човек е убийство, а на един милион - статистика. И като се замисли човек за какви мрачни статистики става въпрос само през ХХ-ти век, може да се потресе от звероподобието ни. В интерес на истината действително става въпрос за разрушаване на съдби. Огромното мнозинство от хората, които познавам (имам предвид пострадалите) никога не са били нарушители.
Не количествените показатели са важни. Моралните стойности са водещите. Това е само според моето скромно мнение. И заради туй не се притеснявам да го изкажа. Поради тази причина няма да навлизам в подробности и около неприятностите, които доста близки от моята фамилия са имали, защото не са били съгласни с т.нар. "хуманен строй", в който "човек за човека е брат". Няма да занимавам никого с лични неща. Пък и за съжаление повечето от близките ми, някои от който минаха и през лагери, вече са покойници. Тоест, няма да им ровя костите, за да доказвам очевидното. А него всеки може да го възприеме съобразно собствените си възприятия за морал, ча човешки ценности.
цитирай
8. анонимен - Съгласявам се с Томас веднага и абсолютно
29.11.2008 12:42
А нещо такова като скромно мнение не съществува.
Ваня
цитирай
9. guinness - Писал си за това, от което те боли
29.11.2008 14:30
Но позволи ми да не се съглася съвсем с това, че доносниците ("доносници от всякакъв ранг, калибър, обществени функции") затлачват навсякъде всичко. Ако са и некадърници, да :)

Понеже темата посети не един блог (заедно с ядрото коментиращи я), ще се повторя - дискредитирани хора НЯМАТ място на постове, чувствителни към доверието на обществото. Писах го веднъж, два пъти и четейки коментарите осъзнах, че тези хора (Хачо, Кеворкян и Сие, Берон по-рано) НЕ са дискредитирани.... При изкривени морални ценности от типа "е, бил доносник сега, кво да пра'им, ама е добър шоумен, нали, да не мислиш, че сега няма доносници?" не може и да съществува дискредитация. Което си писал и в темата си (народът е такъв). И срещу което.... ха, единствено да прочетеш Еклисиаст за пореден път друго не мога да те посъветвам :)
цитирай
10. анонимен - ey g-n rusev
30.11.2008 01:10
az sam jivko georguev skype gjivko-love-ls
цитирай
11. анонимен - до thomas
01.12.2008 18:10
Драги Томасе,
много ти е англосаксонско името, но от разстояние ти личи колко ти се иска доносниците да са праведници и Русия да е Америка!

Само че не е така!

Това го знаят даже твоите съидейници от БСП, които предпочитат тихомълком да изпращат децата си в Бостън, вместо в Ленинград!

Я се събуди...потъркай очи и виж, че даже внуците на Вълко Червенков са в САЩ, какво да говорим за потомството на по-дребните риби...!

Така че заветите на Ленин си ги пази за домашна консумация, както и бурканите зимнина от мазето...
цитирай
12. thomas - @анонимен 11
01.12.2008 18:13
Не разбрах само твоите твърдения какво доказват... Че американските доносници са по-добри от нашите ли? Просто всеки си избира да живее на най-богатото място, което може да си позволи! А доносници има и ще има винаги и навсякъде. Оплюването им е обикновен популизъм и хвърляне на прах в очите на масите.
цитирай
13. анонимен - до томас, който не може да разбере елементарни истини
01.12.2008 19:31
а тези елементарни истини, които нашият Томас не може да разбере са, че да кажеш истината за доносниците, които са утайката на общество от нашето минало не значи, че ги оплюваш...
Това са те!

Браво, Томасе!
Излиза, че ти признаваш, че внуците на Вълко Червенков и другите комунистически величия са избрали да живеят в Америка, защото това е най-богатото място според тях...
И аз така мисля...богато е! И много приятно!
И знаеш ли защо?!
Защото за разлика от България и Русия не са били управлявани от комунисти...
цитирай
14. thomas - @анонимен 13
01.12.2008 19:45
До анонимен 13, на който гроздето му е кисело, защото няма достъп до него. Разбери - сигурно даже и думата доносник е измислена от самите тайни служби, за да й се радват неудачниците, докато оплюваната утайка навсякъде по света контролира съдбите им! ;-)
цитирай
15. анонимен - до thomas дето яде от гроздето за доносниците...
02.12.2008 11:18
Томасе, аз съм и анонимен 11 и анонимен 13...
Грешиш като си мислиш, че съжалявам за това, че не съм в компанията на доносниците...
То се видя в предаването на СКАТ при Велизар Енчев каква ви е китна компанията, видяха ви са изразните средства...цялата ви простотия (партийна - БСП и кадесарска - ДС) лъсна със страшна сила...
Всеки от нас, който не се е замесил с тази мерзост може да се радва...
Аз също се радвам, че нямам нищо общо с такава пасмина, която ти упорито защитаваш...до тук с гроздето дето било кисело"...

А това как тези ченгета контролирали света го разправяй на баба си от село, дето пак ще гласува за тях...щото толкова са и гънките в гладкия й мозък...
цитирай
16. thomas - @анонимен 11, 13 и 15
02.12.2008 11:34
Аз също не съм се замесил, но не изпитвам някаква особена гордост от това. Пък и това изобщо не ми пречи да имам поне малко по-реална визия за това как е устроен света. И да се пениш, и да не се пениш, съдбата ти винаги ще я решават някъде на скрито и тайно, особено ако си част от онази неотличима маса, която има само статистически смисъл за господарите на света.
цитирай
17. анонимен - до г-н Русев и до Томас от анонимен 11, 13, 15
02.12.2008 12:26
Г-н Русев,
поради проточилия се "идеологически спор" с Томас пропуснах да напиша най-важното: че много харесах това, което сте написали. Напълно споделям представите ви...
Хич да не ви пука от дребните заяждания на нашТомас, защото според речника за правопис - рИторичен - не е грешка...
Казвам ви го аз - една прилично образована, средносимпатична и среднозаядлива жена от България...
цитирай
18. thomas - @ 11,13,15 и 17
02.12.2008 12:36
Риторичен не е грешка. Това е вярното. Само че авторът пишеше рЕторичен и аз казах, че това е грешка. :-)
цитирай
19. анонимен - мечти
05.12.2008 17:16
Крайно време е да спрем с мечтите , че "ТЕ" ще се покаят. За мен отчайващото е че не виждам как "НИЕ"- другите ще намерим себеподобните си и ще изградим живота на децата си -нащия го пропиляхме.
Пишете , давайте мнения как да открием и обединим ония , които действително ще работят за страната , а не за себе си.
Забравете старите муцуни - те изхарчиха кредита, който им дадохме.
цитирай
20. анонимен - Въпрос към автора на блога:
08.12.2009 10:39
Знаете ли нещо повече за един агент на ДС,който в първите години на "демокрацията" се подвизаваше в СДС - става въпрос за Константин Пепеланов,преподавател по история на БКП,родом от Чепеларе?
цитирай
21. анонимен - Svinchovci sa vsichki donosnici
18.12.2010 13:18
Svinchovci sa vsichki donosnici bez izkliuchenie
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: darkman
Категория: Политика
Прочетен: 309746
Постинги: 115
Коментари: 158
Гласове: 732
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930